Welkom

Het huis

De omgeving

Prijzen en extra info

Beschikbaarheid

Contact

DE OMGEVING

SAINT MIHIEL

Saint Mihiel ligt op ongeveer 10 km afstand van Varneville en heeft een aantal supermarkten aan het begin van het dorp en iets buiten het dorp. Dit dorp heeft een aantal restaurantjes en terrassen.

COMMERCY

Commercy ligt op ongeveer 12 km afstand van Varneville en heeft een aantal supermarkten, een groot plein met een aantal restaurantjes en terrassen. Uit dit stadje komen de bekende Madeleine koekjes vandaan.

METZ

Metz is een stad in het noordoosten van Frankrijk, de hoofdstad van de regio Lorraine en van het departement Moselle (57). Metz wordt ook wel de tweede lichtstad van Frankrijk genoemd en maakt deze belofte ook waar. De stad werd ooit bekroond als Europa’s bloemenstad. Aan historie en architectuur heeft Metz een indrukwekkend aanbod, een prachtig museum met moderne kunst, Centre Pompidou. Een ander hoogtepunt is de imposante gotische kathedraal met zijn vele kleurrijke glas-in-lood-ramen, ondermeer van Chagall. De stad heeft veel terrasjes, restaurants, een gezellig winkelcentrum en ligt op ongeveer een uur rijden van Varnéville

NANCY

Nancy, de andere grote stad in de streek de Lorraine, is eveneens een historische cultuurdrager. De stad wordt wel de kraamkamer van de Europese art nouveau genoemd. Stanislas verrijkte de stad met prachtige bouwkunst die op de wereld-erfgoedlijst van de Unesco staat. In Nancy vindt u dan ook talrijke bezienswaardigheden, musea en het beroemde plein Place Stanislas met de terrasjes en restaurants. Er is een uitgebreid winkelcentrum waar je uren kunt doorbrengen. Deze stad ligt ook op ongeveer een uur rijden van Varnéville.

TOUL

Toul ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Varnéville. Een stadje met een haventje, winkels, terrasjes, restaurants.

BAR-LE-DUC

Bar-le-Duc ligt op ongeveer 40 minuten rijden. Hier komt het beroemde bronwater vandaan en er is een kuuroord. Je hebt Bar-le-Duc, bas en haut. In ‘bas’ is een klein centrum met diverse winkels, terrasjes en restaurants en in ‘haut’ ligt een burcht. Ook hier zijn in de zomerdagen diverse terrasjes en restaurantjes geopend.

VERDUN

Verdun ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Varnéville. Met een haventje, winkels, terrasjes en restaurants. Deze stad is vooral bekend van de 1e wereldoorlog (1914-1918)

contact

Carel Trilsbeek & Jeanine Bierens

+ 31(0)24 3226 203
info@vakantiehuisvarneville.nl